Ofte stillede spørgsmål •
Ofte Stillede Spørgsmål

Om materiale

+ -
Hvilket træ bruges til produkter?
Tørret grantræ.
+ -
Hvor produceres møblerne?
De produceres i vores lille lokale hjemmefabrik i EU, Litauen.
+ -
Kan træet afgive harpiks?
Vores produkter er lavet af grantræ, der har mindre harpiks end fyrretræ. Vi laver ikke pinde af de grene, der har mange knaster, hvor der kan løbe meget harpiks ud. Hver enkelt træpind kontrolleres omhyggeligt fra begge sider for at sikre så få grenknaster så som muligt på sidde siden. Vi bruger tørret træ. Men ellers er det et naturlige træprodukt. Det kan ske, at der på siden af nye stole løber lidt harpiks ud i en begrænset periode, når den først løber tør, afgiver træet ikke længere harpiks. I praksis har vi ikke oplevet dette problem med vores produkter.
+ -
Er det vandtæt?
Ja, stolen er vejrbestandig, den er velegnet til brug både indendørs og udendørs. Da det er et naturligt træprodukt, anbefaler vi at dække eller skjule den for regnen så meget som muligt. Hvis den bliver våd er det bedst at lade den tørre udenfor. Også om vinteren anbefaler vi stærkt at stille den ind. Dine produkter holder i perfekt stand i længere tid i tør tilstand. Vi lavede et eksperiment, hvor vi lod en stol stå udenfor i 8 år hele året rundt. Der skete ikke noget, benene rådnede ikke, reb og træ er stadig i god tilstand.  Vi kan med stolthed fortælle, at det er en langsigtet investering at købe vores havemøbler.
+ -
Vil træet ændre farve?
Ja. Træ er et naturligt materiale. Denne mystiske farvetransformation sker når træet udsættes for luft og lys. Når træoverfladen interagerer med luft og ultraviolet lys fra solen, sættes processen i gang, og den kan ikke stoppes (medmindre du bor i en mørk hule). Over tid skifter farven til lysegrå, smuk kakaofarve. Hvis du vil ændre det, er der altid en mulighed for at male det

Om stolen "Hornbæk"

+ -
Hvorfor kaldes det Kentukis modelstol?
Legenden siger, at denne model blev skabt og blev populær i staten Kentucky i USA. Senere blev den populært i hele verden. Enkelheden og de naturlige materialer i denne stol kan forbindes med det skandinaviske design. Det kan også kaldes ”eco” eller ”Hornbæk” stol.
+ -
Er stol velegnet til børn?
Stolen er designet til voksne. For børn, der er kortere end 155 cm skal brugen ske under opsyn. Du skal være forsigtig, når du sidder på kanten af en stol, hvis den vælter kan den ramme en anden person.
+ -
Er det behageligt?
Stolen er en lav, afslappet og behagelig skovlstol. Vores kunder siger, at den er overraskende behageligt. Den har en perfekt grad af form i sædet, for ikke at nævne den behagelige luftcirkulation i varmere vejr. Sæt dig i den og læn dig tilbage og slap af! Første gang kan det føles, som om at ryglænet er for stift. Efter få brugsperioder bliver det lavere og giver sig. Hvis det stadig ikke er behageligt nok, kan du altid binde og justere rebene selv.
+ -
Er rebet stærkt nok? Hvor mange kg kan den holde til?
Det syntetiske reb kan holde op til 300 kg. Hængekøjer er lavet af 4 reb, det er sikkert og holder i årevis. Hvis nogen af pindene ved et uheld går i stykker, sender vi dig en ny pind til udskiftning.

Efter køb

+ -
Hvordan leveres møbler?
Møblerne leveres samlet, så du behøver ikke bekymre dig om at bygge det. Møblerne bliver pakket ind i sort film og vi beskytter leverancen mod ridser og snavs. Læs mere om levering her: https://kentukis.dk/levering/
+ -
Hvordan bevarer jeg mine produkter efter køb?
Normalt gør kunderne ikke andet end at pakke dem ind eller stille dem et beskyttet sted om vinteren. Men hvis det er nødvendigt og hvis du for eksempel vil skifte farve eller imprægnere ekstra for beskyttelse mod vind og vejr, anbefaler vi at vælge en vandbaseret farve. Sprøjtning vil være den nemmeste måde at imprægnere en bundet stol. Du kan eventuelt søge hjælp om anbefalinger fra specialister i en malerbutik. For at rengøre møblerne skal du blot bruge en våd klud.
+ -
Få jeg nogen garanti?
Vi tilbyder 2 års garanti. Hvis der er tale om pind ved et uheld er gået i stykker, sender vi dig en ny pind til udskiftning med instruktioner om, hvordan du selv ordner det. Alt andet afhænger af, hvordan du tager dig af den og hvordan du vil have den, med naturlig patina eller imprægneret.

Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive os på vores e-mail.

Desværre har vi ikke en fysisk butik eller salon endnu. Vi tilbyder i øjeblikket gratis forsendelse til din placering og en 30-dages refusionsmulighed.

Shopping Cart